Kunst og Kultur

Skagen Museum

Skagensmalerne var en skandinavisk kunstnerkoloni, som bosatte sig i Skagen for at male netop det helt specielle lys, som siges at eksistere kun dette sted. Deres kunstneriske produktion kendetegnes af realistiske frilufts malerier i rige farver. Skagensmalernes kunst er mest naturlige billeder, dvs. billeder af naturen og af almindelige dagligdags gøremål. Skagensmalerne er mest kendt for at have malet billeder af fiskernes dengang hårde og farlige liv. Nogle af de mest kendte Skagensmalere er: Anne Ancher, Helga Ancher, Holger Drachmann, Laurits Tuxen, Michael Ancher, og P.S. Krøyer. I øjeblikket er museet lukket pga. tilbygning og renovering men det forventes at det åbner igen til maj 2015.

Læs mere her

Anchers Hus

Har du lyst til at kigge indenfor i et rigtigt kunstner hjem skal du på Anchers Hus - det er som at komme til kaffe hos Anna og Michael Ancher. Helt sikkert et besøg værd.

Læs mere her 

Drachmanns Hus

Et kunstnerhjem for digteren og marinemaleren Holger Drachmann. I 2008 blev huset restaureret i tæt samarbejde med Kulturarvstyrelsen da huset er fredet. Arbejdet medførte, at huset blev tømt for alt inventar. I den forbindelse foretog man registrering og konservering af alt indbo. Det omfattende restaureringarbejde kom til at strække sig over en lang periode, og der var derfor ikke adgang til Drachmanns Hus i 2010. Hvert år afholdes Drachmanns aftener med musik og fortælling om Holger Drachmanns liv og færden i Skagen. 

Læs mere her 

Grenen Kunstmuseum

​En storslået plads for de permanente udstillinger med malerier af den dansk/svenske skagensmaler Axel Lind og museets skulptursamling kunst.

Læs mere her

​​

Lokale kunsthåndværkere

Området tiltrækker mange dygtige kunsthåndværkere som bliver inspireret af helt specielle lys der er over Skagen samt den storslåede naturen i Nordjylland.

Læs mere her

Aalbæk gl. Kro A/S  |  Skagensvej 42 - 9982 Ålbæk  |  Tlf: +45 98 48 90 22  | Mail: aalbak@aalbak-gl-kro.dk